Stockholms Hälsocenter är ett välrenommerat medicinskt och alternativmedicinskt institut .

Företaget bedriver även friskvård liksom förebyggande hälsovård.

Utöver vår behandlingsklinik håller vi med lymfmassage och IR bastu.

Det finns 2 platser att boka. Priset är per person. Du har 60 minuter på dig att basta, duscha, klä på dig. Har du bokat massage efter bastun är det vänligt av dig om du går till behandlingsrummet, ta med dig dina tillhörigheter behandlingsrummet.Bastutiderna ligger så att det ska passa att basta före behandling, men det går även att basta efter behandling. Be din massör hjälpa dig om du inte hittar lämplig bastutid ihop med din behandling. Det går naturligtvis att enbart basta. Infrarött ljus tränger in i kroppens vävnader ca 4,5 cm. De gör att man svettas mycket lättare. I vanlig bastu är det lätt att man bara blir röd i ansiktet och överhettad utan att börja svettas. I en IR-bastu svettas du upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu och i mycket lägre temperatur jag brukar ha 55-60 grader. Det är lätt att andas i en IR-Bastu. Förberedelser = ät inte en brakmiddag innan bastu, se till att du är utsövd, nykter (självklart) och att du fyller på kroppen med vatten före under, och efter bastun. Bastar du ofta rekommenderar vi även att du tar elektrolyter för du kommer att svettas enormt och då behöver du fylla på med salter och mineraler. Effekter = fibroser mjuknar, svullnad minskar man blir helt enkelt mjuk och smidig, lättare och smalare. Slaggprodukterna i kroppen svettas ut och då blir du friskare och piggare. Huden blir mjuk och fin. Ni är oftast 2 personer samtidigt i bastun. Ni kan sitta i handduk, badkläder eller i trosor och bh (ta med ombyte). Lägg en liten handduk på britsen att sitta på. Rockar och handdukar finns. Du får naturligtvis ta med egen handduk om du vill. Vi har 1 dusch med dörr så ni kan stänga om er en stund

Lymfmassage sätter fart på kroppens avlopp.
Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage/bindvävanmassage, andning och tryck och ibland något djupare grepp för att lösa upp fibroserna. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.
Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Patienten brukar uppleva sig lätt i kroppen efter massagen.
Tänk på att dricka ordentligt med vatten före och efter behandlingen för bästa effekt.
Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk. Det är ett eget system som går parallellt med venerna.
Vid nyckelbensgropen sammankopplas den med blodcirkulationen där den tömmer lymfvätska och slaggprodukter för vidare transport till njurar för att sedan utsöndras via urinen.
Ett bra lymfflöde renar bindväven/fascia vilket ger starka smidiga muskler och en frisk kropp.
Näringen från det vi äter och dricker omvandlas till blod och transporteras ut via artärerna för att därefter användas av cellen. Det som cellen använt blir till slaggprodukter och avlägsnas genom lymfsystemet som också tar bort 20 % av den vätska (vatten) som hjärtat pumpat ut. På så sätt avlastar ett fungerande lymfsystem hjärtat. Resten av blodet, 80 %, transporteras tillbaka till hjärtat via venerna. Lymfans flöde går i riktning mot lymfstationerna och med slutstation nyckelbensgrop (Station 1) där den töms i blodbanan. 
Kroppen bildar 2-4 liter lymfvätska/dygn och samma mängd vätska behöver föras bort för att undvika svullnad och viktökning. Lymfsystemet når hela kroppen utom hjärnan som har ett eget system (det lymfatiska systemet).